06-53744867 jeroen@rijschool-luidinga.nl | DE RIJSCHOOL VAN WIERINGEN & OMSTREKEN!

Onze opleidingen

Hier vind je informatie over onze proefles, spoedopleiding, reguliere opleiding .

Welke opleiding past bij mij?

Of je nu kiest voor een reguliere opleiding, versnelde, zelfverzekerd bent of juist faalangstig.

Wij bieden met onze ervaring een rijopleiding op maat. Wij streven ernaar de examenkandidaat zo ‘uitgerust’ mogelijk op het examen te laten verschijnen. Om dat zo veel mogelijk te waarborgen hebben wij tijdens de rij-opleiding een toetsmoment ingebouwd, het proefexamen.

De proefles is primair bedoeld om te kijken wat autorijden technisch gezien allemaal inhoudt. Daarnaast is het een uitgelezen kans om nader kennis met elkaar te maken. Zo kun je als aspirant leerling ervaren of de manier van lesgeven bevalt, bijvoorbeeld.

De spoedopleiding is weggelegd voor diegenen die haast willen maken met het behalen van het rijbewijs. Handig is dan wel dat je als kandidaat enige ‘feeling’ hebt met het autorijden en dat je vooral ook heel veel beschikbaar bent om te lessen. Is aan deze voorwaarden voldaan, dan is het zeker het overwegen waard.

De reguliere opleiding is de opleiding die verspreid wordt over een langere periode. De lessen kunnen in verschillend tijdsfrequenties gegeven worden. Een en ander zal ook afhangen van je beschikbaarheid en het al dan niet bezitten van een theoriecertificaat.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden is mogelijk door gebruik te maken van de knop ‘aanmelden‘ in het menu.

Na het aanmelden neemt de rijschool contact op voor het afstemmen van de wensen met de mogelijkheden van de rijschool. Duidelijkheid voor beide partijen vinden wij zeer belangrijk. Na aanmelding zijn er in principe (nog) geen verplichtingen ontstaan voor de aanmelder.

Het nieuwe rijden

Vanaf 1 april 2008 zal het examen volgens de nieuwe regels moeten plaatsvinden. Dat wil zeggen: zelfstandig rijden, situatiebevraging, het nieuwe rijden, zelfreflectie en een nieuwe wijze van bijzondere verrichtingen uitvoeren. Vanzelfsprekend worden de lessen hierop afgestemd.

Beginnen vanaf 16,5 jaar

Minister Schultz van Haegen is in november 2011 gestart met de proef begeleid rijden voor de personenauto met de volgende leeftijdscriteria:

  • Vanaf 16 jaar mag iemand theorie-examen doen. Als hij of zij daarvoor slaagt, blijft dat 1,5 jaar geldig.
  • Vanaf 16,5 jaar mag iemand rijlessen volgen.
  • Wordt je op of na de startdatum 17 jaar? Dan kun je praktijkexamen en/of een tussentijdse toets doen.
  • Een tussentijdse toets is ook mogelijk als iemand op of na de startdatum 16,5 jaar wordt, of als hij of zij op deze startdatum tussen de 16,5 en 17 jaar is.

Via 2todrive kan een proefdeelnemer een begeleiderspas aanvragen met de namen van de begeleiders. Als alles akkoord is, krijgt hij of zij binnen 10 werkdagen van het RDW een begeleiderspas toegestuurd.

Als de proefdeelnemer zijn of haar rijbewijs heeft gehaald, mag hij of zij tot zijn 18e jaar autorijden met de begeleider ernaast. Hij of zij moet dan zowel het rijbewijs als de begeleiderspas kunnen tonen. Vanaf zijn 18e jaar mag de proefdeelnemer zelfstandig de weg op.

Is iemand op de startdatum al 17 jaar, dan geldt het volgende:

  • Hij of zij mag een theorie-examen afleggen.
  • Hij of zij mag rijlessen nemen.

RUIM 20 JAAR ERVARING

Meld je eenvoudig aan:

vink Een vaste, gemotiveerde instructeur
vink Ervaring met faalangstexamens
vink Voordelige lespakketten
vink Veilige en nette lesauto
vink Lessen in de avonduren en op zaterdag
vink Specialist in spoedopleidingen